İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’nün Yenilikçi Akademisi

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün yenilikçi akademisi, genç yetenekleri keşfetmek ve geliştirmek için en son eğitim yöntemlerini kullanıyor. Futbolun geleceğini şekillendiren bu akademi hakkında daha fazla bilgi edinin.

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’nün Yenilikçi Akademisi

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’nün Yeni Akademisi Geleceğe Idialı Bir Bakış Açısı Sunuyor

Trendyol Süper Lig’de şampiyonluk yaşamış 6 takımdan biri olan İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, yenilikçi akademisi ile futbolun geleceğine daha iddialı bir şekilde yöneliyor. 9 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen akademi, 65 bin metrekarelik bir alana inşa edildi. Real Madrid ve Manchester City gibi dünya çapında örnek kulüplerden ilham alınarak projelendirilen akademi, 20 yıl boyunca Başakşehir forması giymiş olan Mahmut Tekdemir’in adını taşıyor.

Akademi, üç adet futbol sahası ve üç mini futbol sahası ile donatılmış durumda. Ayrıca, 50 futbolcunun konaklayabileceği bir yatakhane, fitness salonu, 15 soyunma odası, 250 kişilik yemekhane ve kafeterya ile birlikte 800 araç kapasiteli otopark da mevcut.

Atan: “Burayı Bir Oyuncu Üretim Fabrikasına Dönüştürmek İstiyoruz”

RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, akademinin açılışında bulunmanın ve bu projeye katkı sağlamanın gurur verici olduğunu ifade etti. “Böyle modern bir tesisin ülke futboluna kazandırılması, Başakşehir vizyonuyla mükemmel bir uyum sağladı,” diyen Atan, gençler için bu durumun umut verici olduğunu belirtti. Akademiden şu ana kadar 2 oyuncunun A takımda yer aldığını vurgulayarak, bu sayıyı artırmayı ve burayı bir oyuncu üretim fabrikasına dönüştürmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Atan, “Günümüz ekonomik koşullarında akademimizin amacı hem oyuncu üretmek hem de rekabetçi olmak olmalıdır,” ifadelerini kullandı.

Altyapı ve A takım arasında aynı oyun felsefesini yerleştirmek istediklerini belirten Atan, 16-19 yaş gruplarının aynı antrenmanı yapmasının önemine vurgu yaptı. “Oyuncularımız bir üst gruba geçtiklerinde zorluk yaşamadan takıma adapte olabilmelidirler. Bu nedenle antrenman saatlerini A takımla aynı şekilde ayarlıyoruz,” dedi. Her yıl akademiden 1-2 oyuncu çıkararak Başakşehir Futbol Kulübü’nün hedeflerinden birini gerçekleştirmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Altyapı oyuncularının A takım oyuncularını görmesinin genç futbolcular için motive edici olduğunu belirten Atan, kendi deneyiminden örnek vererek, “Genç oyuncular, A takım oyuncularını yakından görüp antrenmanlarını takip edebiliyor. Bu, gençler için cesaret verici bir durum” şeklinde konuştu.

Güreler: “Altyapıda Biz Cefasını Çektik, Kardeşlerimiz Sefasını Sürecekler”

Başakşehir altyapısından yetişerek A takımın önemli isimlerinden biri haline gelen Hamza Güreler, akademinin sunduğu imkanları değerlendirirken, “Altyapıya ilk geldiğimde tesislerimiz Balat’taydı ve imkanlar oldukça sınırlıydı. Buraya taşındığımızda ise birçok avantajla karşılaştık. İlk senemizde 19 yaş takımı olarak Türkiye şampiyonu olduk,” dedi. Güreler, akademinin sunduğu modern tesislerin genç futbolcular için büyük bir şans olduğunu belirtti.

Avrupa’da oynamayı hedeflediğini de vurgulayan Hamza, “Premier Lig ve LaLiga gibi liglerde oynamak istiyorum. Başakşehir’de büyük bir değer görüyorum ve bu altyapıdan çıkan bir oyuncu olarak kulübümü en iyi şekilde temsil etmek istiyorum,” ifadelerini kullandı.

Deniz Dilmen: “Akademi Çok Üst Düzey”

19 yaşındaki ve Başakşehir ile Ümit Milli Takım’ın kalesini koruyan Deniz Dilmen, akademiyi çok beğendiğini belirterek, “Kardeşlerim burada harika koşullarda çalışacaklar. Buradaki tesislerin kalitesi, Balat’taki altyapıdan çok daha üst seviyede. Ümit ediyorum ki Türk futboluna önemli katkılar sağlayacaklar,” dedi. Kendi hedeflerini de dile getiren Dilmen, “Premier Lig ve A Milli Takım’da oynamak istiyorum. Burada oynadıkça A Milli Takım’a çağrılacağımı düşünüyorum,” şeklinde konuştu.

Ayvacı: “Artık Şampiyonluktan Daha Çok Altyapıya Önem Veriyoruz”

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Asbaşkanı Ömer Faruk Ayvacı, 2014 yılında kurulan kulüplerinin altyapı tesislerinin başlangıçta Balat’ta bulunduğunu hatırlatarak, akademinin kuruluş sürecini anlattı. 2016 yılında akademinin kurulmasına karar verildiğini ve projenin hayata geçirilmesi için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Ayvacı, “Bu akademinin maketi yapıldığında, bunu hayal gibi görmüştük. Ancak başkanımızın kararlılığı ile bu projeyi gerçeğe dönüştürdük,” ifadelerini kullandı.

Ayvacı, akademinin inşası için ilk kazmanın 2020 yılında vurulduğunu ve finansmanın büyük bir kısmının Avrupa kupalarından elde edilen gelirlerden sağlandığını belirtti. “Bütün bu gelirlerle burayı 5-6 yıl içinde mevcut hale getirdik,” dedi. Altyapıya olan önemlerinin arttığını vurgulayan Ayvacı, “Altyapı olmadan, futbolcu yetiştirmeden kulüplerin ilerlemesi imkansız. Önümüzdeki 10 senede futbolcu yetiştirme kararı aldık,” şeklinde konuştu.

Pezzaiuoli: “Akademide Kendi Markamızı Oluşturmak İstiyoruz”

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Futbol Planlama ve Strateji Direktörü Marco Pezzaiuoli, sahip oldukları modern akademinin önemine dikkat çekti. “Türkiye’deki en iyi tesislerden biri olduğunu düşünüyorum. Avrupa ile rekabet açısından bu akademi çok kritik bir rol oynayacak,” dedi. Pezzaiuoli, akademinin hedeflerinin de büyüdüğünü ifade ederek, “A takım için oyuncu yetiştirmek ve milli takıma oyuncu göndermek istiyoruz. Bu akademi bir dönüm noktası olmalıdır,” şeklinde konuştu.

Pezzaiuoli, akademide kendilerine özgü bir marka oluşturmak istediklerini vurgulayarak, “Başakşehir tarzını oluşturmak önceliğimiz. Amacımız başka markaları taklit etmek değil, kendi oyun felsefemizi geliştirmek,” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Net Global Sivasspor’dan 7 Futbolcu Milli Takım Daveti Aldı

Site Haritası