X

Burdur’da Kadınlar Tarafından Kurulan Kooperatiften Futbol Topu Üretimi

Burdur'da kadınlar tarafından kurulan kooperatif, el emeğiyle futbol topları üretiyor. Sosyal sorumluluk ve dayanışma ile şekillenen bu projede kadınlar, spor malzemelerine katkı sağlıyor.

Burdur’da Kadınlar Tarafından Kurulan Kooperatiften Futbol Topu Üretimi

Burdur’da el dikimi top yapmayı öğrenen kadınlar tarafından kurulan kooperatif, kentte yaklaşık 300 kadına gelir sağlıyor. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından desteklenen proje kapsamında hayata geçirilen Burdur Top Dikim Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, el ve makina dikimi futbol, voleybol ve bocce topları üretiyor.

Kadınların maharetli ellerinden çıkan bu toplar, kalitesiyle dikkat çekerek Türkiye’den Fransa’ya kadar ihracat yapıyor. İstanbul’daki bir firma, kuzu derisinden bocce topu siparişi vererek kadınların ürettiği topları Fransa’ya gönderdi. Ayrıca Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu da el dikimi bocce topları siparişi vererek kadınların üretimlerine olan güveni gösterdi.

Kooperatif Başkanı Aysel Özcan: “FIFA Standartlarında Futbol Topu Üretiyoruz”

Kooperatif Başkanı Aysel Özcan, kadınların eğitim alarak el dikimi top üretimine başladıklarını ve gün geçtikçe kalitelerinin arttığını belirtti. Atölyede tam zamanlı çalışan 17 kişiyle birlikte yaklaşık 300 kadının aktif olarak üretim yaptığını ifade eden Özcan, “Bugüne kadar bu işi 600-700 kadın öğrendi, şu anda hem evlerde hem de atölyemizde yaklaşık 300 kişi aktif çalışıyoruz. Kadınlar ev ekonomilerine ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor.” dedi.

Özcan, ürettikleri futbol toplarının FIFA standartlarına uygun olduğunu ve yakında bu konuda belgelendirileceklerini belirtti. Ayrıca, kadınların ürettiği topların garantisinin adları olduğunu ve bugüne kadar hiçbir şikayet almadıklarını vurguladı.

Kadınların Yorumları

  • Havva Ercan: “İyi ki bu işe başladım, iyi ki bu işi yapıyorum. Bir şeyler yapmak, üretmek kadar güzel bir şey yok. Kooperatifi kurma amacımız da evlerindeki kadın arkadaşlarımıza destek olmak.”
  • Mehtap Tolu: “Üretiyoruz, burada ortamımız aile gibi. Aile bütçemize katkıda bulunuyoruz.”
  • Fatma Yıldırım: “Bu meslek sayesinde evime katkıda bulunuyorum, geçen yıl işe başladım. Üretmek bana mutluluk veriyor.”
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye Okçuluk Federasyonu Hedeflerini Açıkladı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Site Haritası