2024 Copa America Finali: Arjantin vs. Kolombiya

2024 Copa America Finali'nde Arjantin ile Kolombiya karşı karşıya geliyor! Heyecan dolu maçı kaçırmayın, skorları ve detayları buradan takip edin.

2024 Copa America Finali: Arjantin vs. Kolombiya

ABD ev sahipliğinde 24 Haziran’da başlayan 2024 Copa America’da final heyecanı Arjantin ile Kolombiya arasında yaşanacak. 15 Temmuz Pazartesi günü TSİ 03.00’de başlayacak müsabaka Florida’da bulunan Hard Rock Stadyumu’nda oynanacak.

Arjantin’in Hedefi 16. Copa America Şampiyonluğu

Copa America’yı tarihinde bugüne kadar 15 kez ile en fazla Arjantin ile Uruguay kazandı. Arjantin, bu yılki turnuvada şampiyon olarak bu rekoru kırmayı hedefliyor. Arjantin, son iki yılda Copa America ve FIFA Dünya Kupası’nı kazanarak formda bir performans sergilemişti.

Kolombiya’nın Geçmişi ve Copa America Başarısı

Kolombiya, daha önce 1 kez Copa America’yı kazanma başarısı gösterdi. Bu yılki finalde Arjantin’i yenerek ikinci şampiyonluğunu elde etmeye çalışacak.

Turnuvanın Gol Kralları ve Asist Liderleri

  • Gol Krallığı: Arjantin’den Lautaro Martinez, attığı 4 golle turnuvanın en golcü oyuncusu konumunda. Martinez, grup aşamasında Peru, Kanada ve Şili’ye karşı fileleri havalandırmıştı.
  • Asist Lideri: Kolombiya’dan James Rodriguez, 6 asistle en çok asist yapan oyuncu oldu. Rodriguez, Paraguay, Panama, Kosta Rika ve Uruguay maçlarında toplamda 6 gol pası verdi.

Messi’nin Rekor Arayışı

Arjantinli futbolcu Lionel Messi, tarihe geçecek bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. 37 yaşındaki yıldız, Kolombiya maçında forma giymesinin ardından milli takımla 7 final oynayan ilk futbolcu olacak.

Arjantin – Kolombiya final mücadelesini Brezilya Futbol Federasyonu’ndan Raphael Claus yönetecek.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İspanya – İngiltere EURO 2024 Final Maçı Heyecanı

Site Haritası